Just el dia abans que el plenari aprovi el tancament de comptes de les empreses municipals, Jordi Martí ha denunciat mancances de finançament a Barcelona Activa. Segons el líder del PSC, l'any passat no només hi van baixar els participants sinó també l'aportació municipal. Diu Martí que el govern va prometre-hi més diners i que al final hi ha destinat 3 milions menys. JORDI MARTÍ, president del Grup Municipal del PSC "Tancament econòmic, realitat de l'aportament municipal a Barcelona Activa: de 18 milions a 15. Jo només ho puc titllar de frau". El PP, en canvi, reclamarà al ple que l'Ajuntament actuï pel que fa als centenars de pisos socials que Regesa i Incasòl tenen buits, inacabats o bé per construir a Barcelona. ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "Com és possible que amb la gran demanda d'habitatge social i amb la greu crisi econòmica a Barcelona hi hagi centenars de pisos buits des de fa anys". En el mateix ple que aprovarà un paquet d'inversions de 103 milions d'euros, Iniciativa buscarà el compromís per garantir 300 milions d'inversió social fins a finals de mandat per construir 65 equipaments nous. RICARD GOMÀ, president del Grup Municipal d'ICV-EUiA "No ens pot dir el govern que no hi ha diners. No ens pot dir que no hi ha diners. Hi ha diners pel passeig de Gràcia, per la part alta de la Diagonal". I Unitat per Barcelona reclamarà a l'alcalde que la ciutat pagui els impostos a l'Agència Tributària de Catalunya com ja fan altres ajuntaments. Una reivindicació amb què Jordi Portabella vol denunciar els pactes CiU-PP. JORDI PORTABELLA, president del Grup Municipal d'ERC+Dcat+Rcat "Nosaltres volem saber si CiU continua amb un to de voler que Catalunya continui avançant nacionalment o si té un atac d'amnèsia". Portabella creu que l'acord CiU-PP va més enllà de les inversions i l'ha titllat de pacte de legislatura.

En una sessió en què s’aprovarà el tancament de comptes de les empreses municipals, el PSC ha denunciat aquest dijous mancances de finançament a Barcelona Activa. Segons el líder dels socialistes, Jordi Martí, el govern va transferir l’any passat a l’empresa municipal 15,5 milions d’euros, gairebé tres menys que al 2011. Els socialistes portaran demà al ple una proposició per reclamar el deute de la Generalitat amb l’Ajuntament.

El PP, en canvi, reclamarà una vegada més que el consistori posi fre a les promocions de pisos socials que tan la societat pública Regesa, del Consell Comarcal, com l’Incasol, de la Generalitat, tenen buides o bé sense construir a la ciutat.

Iniciativa portarà una proposta per garantir 300 milions d’euros en inversió social aquest mandat per poder construir 65 nous equipaments de proximitat. Unitat per Barcelona farà un prec a l’alcalde perquè l’Ajuntament pagui els impostos a l’Agència Tributària de Catalunya, com ja fan altres poblacions.