Als cinc candidats se'ls ha pogut veure junts, però sobretot escoltar en un debat a la ràdio que ha defugit el combat personal en l'inici d'una llarga campanya. En aquest primer dia, l'anunci de més ressò l'ha fet Jaume Collboni, que renunciarà al seu escó al Parlament. JAUME COLLBONI, candidat a les primàries del PSC "Per dedicar-me al 100 per cent a la ciutat, per dedicar-me al 100 per cent a aquest procés de primàries, i crec que la nova política va d'això: va de coherència, va de fets, va de risc." Un anunci que posa pressió a l'encara diputada Rocío Martínez-Sampere, que no té previst deixar l'acta, i a Laia Bonet, a qui per ordre en la llista del PSC li tocaria ocupar el lloc de Collboni al Parlament. Cap referència d'això al debat, que han aprofitat per marcar diferències, sobretot amb la direcció del partit, a excepció de Collboni i Carmen Andrés. CARMEN ANDRÉS, candidata a les primàries del PSC "Jo em veig capaç de liderar un projecte perquè Barcelona sigui una ciutat d'oportunitats igual que les que hem tingut els que estem aquí." ROCÍO MARTÍNEZ-SAMPERE, candidata a les primàries del PSC "No tinc la solució a tot, però tinc l'atreviment i les ganes de poder intentar-ho perquè si seguim igual i el PSC segueix igual, no obtindrem resultats." LAIA BONET, candidata a les primàries del PSC "Ens hi juguem molt, és l'última oportunitat que li queda al PSC per representar a la ciutadania a la qual diu que vol representar." Previ al debat, la crítica més dura al partit l'ha fet Jordi Martí al seu blog, en què ha escrit que amb la direcció actual i Pere Navarro és impossible que el PSC guanyi les municipals de 2015. Per això ha demanat el vot. JORDI MARTÍ, candidat a les primàries del PSC "A tots aquells progressistes que creguin que hi ha d'haver un canvi profund, un canvi de 180 graus en l'orientació de la direcció del PSC." El joc net exhibit en el debat ha contrastat amb el foc creuat que, de bon matí, han protagontizat Martí i Collboni per unes declaracions d'aquest últim a la ràdio carregant contra com Martí ha fet oposició a Trias. JAUME COLLBONI, candidat a les primàries del PSC "Jo hauria fet oposició d'una altra manera. Si ens presentem cinc persones és perquè alguna cosa no ha funcionat." Martí ha respost amb aquesta piulada a Twitter en què diu que mentre per Pere Navarro el problema del PSC són els crítics, per Jaume Collboni ho és l'oposició municipal a Barcelona. I ho ha rematat amb un "Quina parella!"

Jaume Collboni ha renunciat a l’escó que ocupa al Parlament de Catalunya per dedicar-se a la cursa per a les primàries a l’alcaldia de Barcelona. El candidat considera que és un gest de coherència i que els canvis han de començar per un mateix.

Collboni ha decidit tornar la seva acta de diputat per “complir el compromís amb els quals confieu en què jo puc ser el proper alcalde de Barcelona”. El candidat diu que aposta per una política “amb noves formes, pròxima, autèntica, rigorosa, sense por al risc i en què la prioritat sigui Barcelona i la seva gent”.

De la resta d’aspirants a les primàries barcelonines, Rocío Martínez-Sampere és l’única diputada al Parlament de Catalunya i ha manifestat el seu desig de compaginar la cursa de les primàries amb l’escó, un fet que des del seu entorn es considera “plenament respectable i defensable” . Laia Bonet, que hauria d’ocupar precisament el lloc que Collboni deixa vacant, explicarà aquest dimarts la seva posició.

Martí censura la direcció del PSC

En un apunt al seu bloc, Jordi Martí ha criticat amb duresa la posició de la direcció del partit respecte al dret a decidir. Martí personalitza les seves crítiques en la figura de Pere Navarro, de qui diu que és incomprensible que no s’adoni que avui el problema polític del PSC “és la seva absoluta incapacitat de connectar amb l’onada ciutadana que hi ha al darrere del dret a decidir”.

Acusa la direcció del seu partit d’anar en direcció contrària als desigs de la gent, “convençuts, això si, que cada vegada que un socialista canvia de direcció ajuda a enfortir el seu projecte. Els socialistes no ens ho mereixem!” Martí conclou de manera contundent que “amb la direcció actual i Pere Navarro és impossible que el PSC guanyi les eleccions municipals del 2015”.