En una entrevista al ‘BTV notícies vespre’, Pepa Martínez, presidenta de Lafede.cat, entitat que aplega més d’un centenar d’organitzacions no governamentals, ha explicat que per actuar és necessari conèixer les necessitats del terreny i, per això, les donacions més útils per als refugiats són les econòmiques.

“Sovint el material que s’envia no és l’adequat o queda bloquejat a les fronteres. Necessitem flexibilitat i la millor manera d’aconseguir-la són les donacions econòmiques”, ha assegurat Martínez. Prova d’això és la campanya de recollida d’ajuda per als refugiats que es fa a la Fabra i Coats, a Sant Andreu. En tan sols quatre dies de donacions, han quedat col·lapsats.

La presidenta de Lafede.cat també ha criticat la poca voluntat política dels governants europeus. Considera que els mecanismes per actuar existeixen però que no s’utilitzen per manca de voluntat política: “Des del Govern espanyol, que pot desbloquejar la situació, no s’ha fet res. I quan s’ha fet s’ha fet amb números minsos.”

A més, Martínez ha explicat que l’arribada de refugiats a Europa no s’ha de veure, en cap cas, com un problema. Segons la presidenta de Lafede.cat, els refugiats només representarien a Europa l’u per mil de la població actual, una pressió que els països podrien suportar. “Podem assumir la quota sense cap problema”, ha sentenciat Martínez.