Agafeu els llibres que voleu al preu que considereu oportú. És com la taquilla inversa del teatre, ara en format llibreria. Es tracta de Tuuu Librería Barcelona, que va néixer com el projecte més cultural de l’ONG Yooou. Actualment, l’associació té dues botigues a Madrid i estan a punt d’obrir aquesta de Gràcia. Serà el dia 12 de novembre, però abans estan recollint donacions de llibres. SARA GONZÁLEZ, coordinadora de Tuuu Librería “Todos los libros que llegan a la librería entran por donación, una vez que los libros entran a la librería los colocamos en las estanterías y quedan a disposición de los usuarios y usuarias, la idea es que estos se puedan llevar los que les quepan en una mano y a cambio dejen un donativo económico, o sea ellos deciden cuánto vale el libro, no tiene un precio establecido.” En aquest comerç els llibres tenen valor i no preu. El que busquen és afavorir l’accés a la lectura independentment de les possibilitats econòmiques. Algunes entitats, llibreries o particulars graciencs ja han començat a fer-hi les seves aportacions. ADRIÀ RODRÍGUEZ, llibreria Consumició Obligatòria "És un gran actiu que tindrem, ja que tenen un projecte de llibreria en què un dels seus punts forts, com el que entenem els llibreters de Gràcia, és la militància cultural." La iniciativa va sorgir el 2012 inspirada en The Book Thing, un projecte de Baltimore que posa els llibres a disposició de la comunitat educativa. A Tuuu, en canvi, han obert la idea al públic en general i amb literatura de tot tipus i de qualsevol idioma. La llibreria vol ser també un eix cultural i està oberta a acollir altres iniciatives.

Tuuu Librería és una botiga solidària que ven llibres al preu que esculli el comprador. Es tracta d’una iniciativa que vol afavorir l’accés a la lectura. Ja té dos locals a Madrid, i ara s’ha instal·lat a Gràcia. S’inaugurarà el dia 12 de novembre, però durant aquestes setmanes recullen donacions.

Cada dia de 17 a 20 h es recullen llibres de tot tipus i de qualsevol idioma, també DVD originals. La filosofia de la llibreria, que està ubicada al carrer del Planeta, número 17, és que els llibres tenen valor, però no preu. Cada euro que el comprador paga es reinverteix en el projecte que funciona a través de voluntaris que dediquen el seu temps que tiri endavant la iniciativa.

Aquest projecte va néixer el setembre de 2012, com la branca més cultural de l’ONG Yooou inspirada en el projecte de Baltimore, als Estats Units, The Book Thing. Aquest establiment neix amb la voluntat d’ajudar el professorat. Així que es posen els llibres a disposició de la comunitat educativa. A Tuuu Librería han optat per dirigir-se a tothom i tenir tot tipus de llibres i de tots els idiomes i obrir cada dia. Per iniciar el camí a Gràcia arribaran uns 1.500 llibres de Madrid i entitats, llibreries o veïns ja han començat a aportar donacions. La idea és que en aquestes dues setmanes les prestatgeries s’omplin per a la inauguració. També, busquen propostes d’activitats culturals perquè es puguin dur a terme a la botiga, que obrirà de dilluns a diumenge de 12 a 20h. La nova llibreria s’inaugurarà el dia 12 de novembre.