XAVIER TRIAS, president del Grup Municipal de CiU "Jo als comerciants els dic que els posin una denúncia d'una vegada, perquè jo dic 'escolta, a mi em sembla il·lògic que tu sàpigues que s'està transgredint la llei i no actuïs'. Això? Si ja només falta que posem una pèrgola aquí, sí és un escàndol això." MONTSERRAT BALLARÍN, regidora del PSC "Aquesta resposta que ha de ser a mitjà i llarg termini no pot evitar el que ha de ser una reacció immediata d'evitar que el problema es continuï produint a l'espai públic."

“Aquí només falta que hi posin una pèrgola, és un escàndol!”. Aquesta és l’observació que ha fet Xavier Trias després comprovar “in situ” la presència de manters a la plaça del Portal de la Pau i el moll de la Fusta. Tot i que Trias admet que durant el seu mandat hi havia “top manta” creu que ara s’ha abaixat la guàrdia i ha acusat el govern d’Ada Colau d’inacció. “Fa sis mesos això no hi era”, ha assegurat Trias, que ha reclamat una “actuació immediata” per fer complir les ordenances. “Això no és una ciutat sense llei”, ha sentenciat.

L’exalcalde ha animat els comerciants a presentar una denúncia contra l’Ajuntament per prevaricació en aquest afer. “A mi em sembla il·lògic que tu sàpigues que s’està transgredint la llei i no actuis“, ha afirmat. Trias ha conclòs que l’abordatge social del “top manta” que vol fer el govern no pot ser una excusa per no permetre l’actuació de la Guàrdia Urbana. Des del PSC, la regidora Montserrat Ballarín ha dit que la denúncia per prevaricació hauria de ser l’últim recurs dels comerciants. Tot i això, Ballarín ha exigit al govern que faci complir l’ordenança del civisme per sancionar els compradors i que cal “una reacció immediata” per evitar l’ocupació de l’espai públic.