Una setmana després de retirar les ordenances fiscals del ple, l'engranatge de les negociacions comença a moure's. El govern busca en els partits d'esquerres el suport que no va tenir divendres passat per tirar endavant els impostos i les taxes de l'any que ve. Però els grups hi posen condicions. Esquerra demana canvis en la taxa de la grua: que es bonifiqui els que no tinguin multes i reduir a la meitat la taxa per desenganxament. Els republicans volen, a més, que es rebaixi l'IBI als autònoms que contractin aturats. També reclamen progressivitat en els impostos, condició que el PSC fixa especialment a l'IBI. Els socialistes exigeixen eximir d'impostos els nous autònoms. La CUP, que estava disposada a votar a favor a la proposta inicial del govern, espera els possibles canvis per decidir què vota. Des d'Esquerra es lamenta que fins ara no hi ha hagut diàleg fluid amb el govern. Volen respostes a les seves condicions i que arribin ràpid. JORDI CORONAS, portaveu del Grup Municipal d'ERC "El govern no s'ha posat les piles, i ara segurament no només s'ha de posar les piles sinó que ja cal que es prengui un Energizer o una beguda d'aquestes isotòniques perquè el temps s'esgota." El calendari pressiona per a l'acord. Les ordenances s'haurien d'aprovar inicialment divendres que ve en un ple extraordinari perquè entrin en vigor l'1 de gener. En paral·lel, el govern ha començat ja a negociar amb els partits d'esquerres els comptes de l'any que ve. No se li escapa a ningú que un possible acord per les ordenances, és a dir, els ingressos, podria obrir la porta a una entesa per al pressupost.

El republicà Jordi Coronas ha lamentat que Esquerra no ha rebut resposta de les propostes que ha fet arribar al govern. “Si no tenim ordenances és perquè el govern no s’ha posat les piles”, ha dit Coronas, que ha recomanat a l’executiu “que es prengui una beguda isotònica perquè el temps s’esgota”. ERC posa com a condicions un acord de canvis en la taxa de la grua. Vol que es bonifiqui als qui no tinguin multes i reduir a la meitat la nova taxa de desenganxament que proposa el govern. A més, reclamen una rebaixa de l’IBI per als autònoms que contractin aturats. També demanen progressivitat en els impostos.

El PSC posa com a condició per a l’entesa que l’IBI sigui progressiu, perquè consideren que la congelació proposada pel govern no resol les desigualtats. Els socialistes també reclamen que la ciutat sigui una zona zero d’impostos per a nous autònoms. La CUP Capgirem Barcelona, que ja estava disposada a votar a favor de la proposta inicial del govern, no posa condicions i espera els canvis que es puguin fer amb ERC i PSC per decidir si manté el vot afirmatiu. Si hi ha acord, el consistori treballa amb l’escenari d’un ple extraordinari divendres de la setmana que ve per aprovar inicialment les ordenances fiscals.