Demà el paper i el llapis hauran de cedir protagonisme a la informàtica. El 85% de les meses barcelonines aplicaran per primera vegada el sistema de Meses Administrades Electrònicament. Les dades dels electors s'introduiran en un programa informàtic en el moment de votar. Això permetrà agilitar la votació i reforçar la seguretat reduint possibles irregularitats durant la jornada electoral. Juntament amb Barcelona, Valladolid i Còrdova també tindran el nou sistema. Entre les tres ciutats hi haurà unes 1.900 meses administrades electrònicament. A l'Escola Immaculada Vedruna aquest migdia han arribat els equips informàtics distribuïts per la Delegació de Govern. Per evitar sorpreses s'ha volgut comprovar que tot funcionava correctament. Però el vot electrònic conviurà en altres meses amb el sistema tradicional. A Barcelona, més d'1.125.000 ciutadans estan cridats a les urnes en un total de 1.256 meses electorals repartides en 265 col·legis. Només queden unes hores perquè demà a les nou del matí obrin portes i a la majoria ja ho tenen tot a punt per rebre els primers votants.

Més d’1.125.000 barcelonins estan cridats aquest diumenge a les urnes per escollir els representants al Parlament Europeu. A la ciutat hi ha 1.256 meses electorals repartides en 265 col·legis o seus. Al 85% d’aquestes meses hi haurà un ordinador portàtil amb lector de DNI electrònic i una impressora. D’aquesta manera, quan els electors hi arribin, podran identificar-se ràpidament amb el DNI electrònic o els membres de les meses podran buscar-los directament a l’ordinador. La informàtica permet eliminar la llista de votants en paper, que s’elaborava escrivint-hi els noms a mà, tot i que el cens imprès se seguirà puntejant (com a complement del registre oficial de participació, que serà el digital).

Barcelona és pionera, juntament amb Còrdova i Valladolid, en la implantació d’aquestes meses administrades electrònicament. Entre les tres ciutats, aquest diumenge hi haurà unes 1.900 meses d’aquesta mena.

El sistema no és encara de vot electrònic, perquè la papereta es continua dipositant a l’urna i, per tant, al final del dia sí que s’hauran de recomptar manualment. Però al llarg del dia es guanya temps en les votacions i s’eliminen possibles errors, sobretot a l’hora de passar els avanços de participació.

Els col·legis obriran aquest diumenge a les nou del matí. Durant tot el dissabte, empleats municipals i de l’Estat han treballat per tenir-ho tot a punt. La Delegació de Govern és l’encarregada de distribuir les urnes i tot el material necessari a cadascuna de les seus electorals.