Els resultats de les últimes eleccions són la base per assignar més o menys minuts a un partit als mitjans públics. En compliment de les normes de la Junta Electoral, el Consell d'Administració de BTV estableix que cada partit polític aparegui en total un temps proporcional al percentatge de vots que va obtenir en l'última cita electoral. En aquesta campanya, BTV pren com a referència els resultats de les europees de 2009 a Barcelona. Aquesta va ser la correlació de forces dels sis partits que van obtenir representació a tot l'estat, circumscripció única. Amb aquests resultats, al PSC se li ha atorgat en cada bloc informatiu 1 minut i 38 segons. Les notícies de Convergència i Unió i del PP ronden el minut. En canvi, les d'Esquerra i Iniciativa tenen 30 segons de temps. UPyD també, però com que va tenir un percentatge baix, no surt cada dia. Això fa que des de l'inici de campanya i fins ahir al migdia, al PSC se li hagi dedicat en els blocs més de 52 minuts. Convergència i Unió ha ocupat un temps de 33 minuts i mig i el PP, gairebé mitja hora. Esquerra ha aparegut un total de 17 minuts i Iniciativa, 14 i mig. UPyD ho fa fet 3 minuts i mig, un interval 15 vegades inferior al primer partit.

En el cas dels blocs electorals d’aquesta campanya al Parlament europeu, a BTV es pren com a referència els resultats a la ciutat de Barcelona dels comicis de l’any 2009. En compliment de les normes de la Junta Electoral, el Consell d’Administració de BTV ha establert uns minuts determinats a cada partit de manera que al final de la campanya hagi aparegut un temps proporcional al percentatge de vots assolit ara fa cinc anys.

En base a això, al partit guanyador de les europees de 2009, el PSC, li corresponen notícies d’un minut i 38 segons. Les notícies de CiU tenen assignat 1 minut i cinc segons, i el PP un minut just. A ERC, ICV-EUiA i UPyD se’ls ha assignat notícies de 30 segons. En el cas d’UPyD, però, com que el percentatge de vots va ser inferior a la resta (1,2%), no ha aparegut cada dia.