La secció setena de la Sala del Contenciós Administratiu s’ha pronunciat a favor de la decisió de la Junta Electoral Central en què es prohibia la celebració del multireferèndum. Pel Suprem, la consulta no pot realitzar-se perquè poden influir en el vot i “està en directa connexió amb el debat polític existent a Catalunya”.

Hores abans de saber-se el veredicte del Suprem, les plataformes i col·lectius que formen l’organització Multireferèndum han fet una roda de premsa a la plaça de la Vila de Gràcia per anunciar públicament que la consulta se celebrarà passi el que passi ja que, segons ells, “és un instrument per fer créixer la democràcia“.

Representants de totes les plataformes han volgut destacar la importància d’aquesta iniciativa. Ada Colau, activista de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, està convençuda que “les eleccions no són incompatibles amb una consulta popular” i que “és una bona notícia que els catalans vulguin participar en el referèndum d’una manera altruista”. La Junta Electoral Central va anunciar aquesta setmana que la consulta es prohibirà perquè, diuen, pot alterar el resultat de les eleccions. Per David Fernàndez, diputat i portaveu de la CUP i impulsor d’una de les preguntes, “l’única alteració és la prohibició de la Junta Electoral Central”. A més, ha afirmat que “no els cal demanar permís per posar les urnes al carrer i exigir una democràcia real”.

La consulta es va presentar el mes de març passat i preguntarà als ciutadans sobre qüestions d’interès públic com el deute, el finançament, la gestió de l’aigua i l’energia, entre d’altres.