L’Ajuntament de Barcelona ha reobert els trams dels laterals de la Diagonal i la Gan Via que estaven tallats al trànsit per donar més espai als vianants, una mesura presa en la desescalada de la primera onada de la crisi del coronavirus. Tot i que durant les festes de Nadal el trànsit podrà circular com ho feia abans de la pandèmia, a partir de gener els laterals es reordenaran per condicionar el pas dels cotxes i motos.

En concret, la tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, ha explicat que l’Ajuntament implantarà una senyalització nova perquè cada vegada que es pugui girar a la dreta per abandonar el lateral, el gir sigui obligatori, a més d’establir una velocitat màxima de 30 km/h. Sanz ha reblat que amb els canvis, els laterals “ja no seran una via ràpida per evitar el tronc central de la Diagonal o la Gran Via”, sinó que serviran per connectar amb els barris, entrar als garatges o abastir els comerços i restaurants.

Carrils bici en calçada on no n’hi ha

A banda dels condicionants als cotxes i motos, els trams dels laterals reoberts al trànsit també guanyaran carrils bici a la calçada (en aquells espais que encara no en tinguin). “Podrem dir que tota la Diagonal i tota la Gran Via tindran un carril bici a la calçada”, ha celebrat Sanz. La tinenta d’alcalde ha assegurat que el conjunt d’actuacions s’emmarquen “en la lògica de ciutat pacificada i saludable”, que marca les bases de la futura gran superilla de l’Eixample.