Els ciclistes tenen un nou carril bici al carrer d’Aragó que travessa la ciutat de punta a punta, però no el poden gaudir. Tot just s’acaba d’estrenar i els vehicles ja l’han convertit en un espai d’aparcament momentani. Hi ha de tot, tant cotxes particulars com furgonetes i camions de repartiment, que aprofiten l’espai del carril bici per aturar-se i descarregar la mercaderia. Només en el tram de l’avinguda Meridiana fins al carrer de Lepant, un equip de betevé ha comptabilitzat aquest dimecres al matí fins a sis vehicles mal aparcats que impedien el pas de les bicicletes.

Furgoneta aparcada al carril bici del carrer d’Aragó

Els ciclistes denuncien els perills de canviar de carril

Els ciclistes han passat de l’eufòria, per tenir aquesta nova via de gairebé cinc quilòmetres per creuar la ciutat, a la frustració. Quan es troben un vehicle estacionat al carril bici es veuen obligats a esquivar-lo passant momentàniament al carril de circulació de cotxes. Una maniobra perillosa, especialment perquè el carrer d’Aragó té molta circulació i els vehicles hi circulen a molta velocitat. L’alternativa és pujar a la vorera, però tampoc no és una maniobra senzilla. En canvi, asseguren, als cotxes no els costa gens esquivar i pujar per sobre de les proteccions que separen el carril bici de la circulació rodada.

Separador del nou carril bici del carrer d’Aragó

Aquest dimarts es va posar en funcionament el segon tram del nou carril bici del carrer d’Aragó, entre l’avinguda Meridiana i el passeig de Gràcia, i que se suma al que ja havia entrat en funcionament diumenge, entre passeig de Gràcia i el carrer de Tarragona. Les obres del nou carril bici van començar a mitjans de novembre i han suposat suprimir un carril al trànsit rodat al llarg de tot el carrer.