Encara es desconeix la xifra, però la col·laboració entre Ajuntament i ara encara Circuit de Catalunya es podria engegar de forma immediata. El govern municipal creu que ajudar la delicada situació econòmica del circuit és viable i és bo per a la marca Barcelona, per això una de les contraprestacions és que el circuit afegeixi al seu nom el de la capital catalana. La tinenta d'alcalde recorda que la celebració del Gran Premi de Fórmula 1 deixa uns 120 milions d'euros de benefici i bona part se l'endú Barcelona en forma de pernoctacions i consum. Aquest és el principal argument que farà servir el govern per convèncer la resta de grups municipals, dels quals buscarà el consens per fer aquesta col·laboració estable amb el circuit. El PSC s'hi mostra escèptic però altres formacions com Iniciativa ja hi ha mostrat el rebuig.

La tinenta d’alcalde d’Economia, Sònia Recasens, ha explicat que encara no s’ha detallat la quantitat que es podria aportar a la instal·lació, però que podria ser aquest mateix 2012 davant la “dificultat econòmica que suposa mantenir el circuit”.

Amb aquesta operació, el consistori vol mantenir l’impacte econòmic que generen les curses a la ciutat i que ha xifrat en 120 milions d’euros.  “Les carreres de Fórmula 1 i de motos arrosseguen milions d’espectadors i ens interessa que continuïn al nostre país”. Recasens ha dit que les inversions “han de ser compatibles amb els ajustos econòmics” i que veu positiu que l’Ajuntament ajudi els esdeveniments amb retorn econòmic i amb impacte sobre la projecció de la marca Barcelona.

Precisament per això, l’Ajuntament estudia que, amb l’aportació econòmica, el Circuit de Catalunya pugui afegir el nom de Barcelona a la seva denominació.