L’Ajuntament ho ha aprovat a instància de dues proposicions del PSC i d’Iniciativa. La primera ha obtingut els vots favorables de tots els grups menys el PP. En el cas del text d’Iniciativa, ha rebut els de tots menys CiU, que s’hi ha abstingut, i el PP, que hi ha votat en contra.

El regidor d’Educació, Gerard Ardanuy (CiU), ha dit que l’augment de ràtios és una mesura opcional i el govern manté que farà tot el que pugui perquè a Barcelona es mantingui el mateix nombre de nens a les classes que hi ha ara. Ardanuy ha recordat que la conselleria d’Educació ha demanat un dictamen sobre el decret estatal al Consell de Garanties Estatutàries per si pot constituir una invasió de competències educatives.

Pel que fa a la postura dels grups, Carmen Andrés (PSC) ha dit que l’augment de ràtios a les aules porta a un país menys preparat. Ricard Gomà (ICV-EUiA) diu que l’Estat espanyol té diners “per rescatar Rato però no per mantenir ràtios”. Belén Pajares (PP) ha justificat la mesura per la greu situació econòmica que travessa Espanya. Jordi Portabella (UxB) acusa els populars d’aprofitar la crisi “per practicar polítiques altament classistes”.