XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "Serà el poble el que decidirà si vol seguir algun dia aquest camí o no, però fer la por de la independència... oi que ara ho passem molt malament? Jo crec que és difícil passar-ho pitjor. Nosaltres estem molt maltractats i això tothom ho ha de tenir molt clar. Econòmicament Catalunya està molt maltractada."

Xavier Trias veu la independència com un projecte a llarg termini, però perfectament viable si el poble la decideix. De fet, avui l’ha justificat amb l’argument que Catalunya està molt maltractada econòmicament. L’alcalde ha remarcat la solvència econòmica de l’Ajuntament de Barcelona, però ha advertit que el preocupen les retallades de la Generalitat i del govern central perquè “si ens prenen tant, potser ens faran anar malament”.

Trias ha defensat el projecte del nou barri Blau@Ictinea, malgrat que el Ple Municipal ha instat el govern a abandonar aquest projecte. L’alcalde ha dit als empresaris que si ningú no hagués somiat les rondes, ara no existirien i que ara cal pensar com serà el port de Barcelona i els seus accessos d’aquí a 20 anys, així com la manera de desdoblar la ronda del Litoral.

Potenciar el 22@

L’alcalde s’ha compromès a potenciar i estendre el districte tecnològic 22@, perquè “és l’espai ideal per al desenvolupament industrial de la capital del mòbil”. Trias considera que fins ara l’Ajuntament ha invertit poc en el 22@ i ha explicat la decisió de convertir-lo en “zona franca” lliure d’impostos i taxes municipals. L’alcalde ha dit que les empreses innovadores que s’instal·lin en aquest districte també podrien tenir bonificacions en altres impostos i quotes de la Seguretat Social durant tres anys.

Xavier Trias ha inaugurat avui el cicle de col·loquis Agor@22network, un nou fòrum que organitza l’associació 22@Network. Fundada el 2004, en formen part 120 empreses i institucions que participen en el procés de desenvolupament i consolidació del districte 22@.