SANTI VILA, conseller de Cultura "Anem a resoldre definitivament quin és el paper de lideratge que vol tenir la ciutat. I veurem com alguns equipaments que històricament han estat més vinculats a la generalitat, guanyaran protagonisme en el pes de la ciutat i a la inversa." JAUME COLLBONI, tinent d'alcalde d'Empresa, Cultura i Innovació "En aquest mandat no ens plantegem fer grans noves inversions. El que hem de fer és reforçar els equipaments culturals grans i de proximitat, especialment a la ciutat. I per això l'esforç inversor l'estem fent aquí."

El tinent d’alcalde de Cultura, Jaume Collboni, i el conseller de Cultura, Santi Vila, han mantingut aquest dimecres la primera reunió formal del mandat. Tot i que no s’hi han tractat polítiques concretes, Vila ha afirmat que totes dues administracions han acostat posicions i han posat en comú “la importància que l’Ajuntament de la ciutat i el Departament de Cultura vagin a la una”.

Collboni ha explicat que ja s’ha arribat a alguns acords: s’ha creat una comissió plenària que es reunirà cada dos mesos per “fer reflexions que s’havien deixat de fer”. La primera comissió de les cinc que ja hi ha previstes servirà per fer una revisió del “model de governança dels equipaments de la ciutat”, ha dit Santi Vila. Això significa que l’Ajuntament i la Generalitat modificaran l’aportació pressupostària que fan i, segons el conseller, “equipaments històricament més vinculats a la Generalitat guanyaran protagonisme en el pes de la ciutat i a la inversa”.

La revisió de la governança podria resultar en l’absorció, per part del govern municipal, d’algun dels teatres en què a dia d’avui estan consorciades les dues administracions; concretament Vila ha explicat que els “projectes estratègics” se centren en el TNC i el Teatre Lliure. Jaume Collboni ha afirmat, però, que la prioritat del consistori no és fer “grans inversions” i, en aquest sentit, fonts municipals descarten que el TNC pugui ser un dels equipaments que passaran a ser titularitat de l’Ajuntament.

Comparteix a: