L’observatori tindrà la col·laboració d’experts i universitats per fer un mapa del sector de la restauració a la ciutat i de les activitats que hi duen a terme. Tindrà la tasca de mantenir actualitzada aquesta informació. Paral·lelament, s’impulsarà la creació d’un segell de qualitat i sostenibilitat per reconèixer la tasca dels locals que destaquin en aquests àmbits.

La mesura preveu la posada en marxa d’uns premis de restauració atorgats per un jurat internacional, que reconeixeran els cuiners del barri, les terrasses —se’n valorarà el disseny i la bona relació amb l’entorn— i la sostenibilitat.

Collboni ha explicat que s’ha coordinat la mesura amb el Gremi de Restauració amb les aportacions dels sindicats del sector. El conjunt d’actuacions s’han pressupostat en 1.076.000 €.

Treva a la polèmica de les terrasses

Aquesta és la primera mesura de govern de l’equip de Collboni i implica posar pau en un sector que ha viscut envoltat de polèmica aquests últims mesos, especialment per l’ordenança de terrasses. Segons el segon tinent d’alcalde es tracta de “passar de les polèmiques a les polítiques”. La mesura és interpretada com un “canvi de tarannà” per part del Gremi de Restauració, molt crític amb la gestió que ha fet fins ara l’equip de govern d’Ada Colau.

Segons el director general del gremi, Roger Pallarols, l’anunci suposa “una rectificació” i obre la porta a una “resolució consensuada del conflicte de les terrasses”. El Gremi, a més, està convençut que amb aquest nou rumb al consistori l’any vinent es podrà arribar a una solució definitiva sobre la normativa de terrasses.