JOSEP ORTIZ, AV Hostafrancs “Nosaltres contra les terrasses no tenim res absolutament. El que tenim en contra és que no compleixin la normativa que marca l'Ajuntament.” Els veïns d'Hostafrancs asseguren que les terrasses de Creu Coberta sovint superen el nombre de taules i no compleixen els horaris de tancament. Per això demanen a l'Ajuntament que ho solucioni. JORDI CLAUSELL, AV Hostafrancs “D'una forma o una altra l'Ajuntament no ha fet res. Ni els d'abans ni els d'ara. Si els d'ara diuen que ho faran benvingut sigui però estaria bé que ho fessin abans que acabés el mandat.” Des del districte asseguren que s'augmentaran les inspeccions per comprovar que els restauradors compleixin la normativa. Una mesura que els comerciants consideren excessiva. ANTONIO PÉREZ, encarregat del Portonovo “Yo creo que los comerciantes pequeños que somos de barrio nos estan haciendo un flaco favor porque el Ayuntamiento a otros colectivos que no tienen permiso ni tienen nada les permite ponerse y vender productos sin pagar impuestos. Nosotros pagamos nuestros impuestos rigorosamente, creo que nos apretan demasiado.” Les sancions per incomplir la normativa de terrasses poden arribar fins a 3.000 euros.

Els veïns d’Hostafrancs denuncien que les terrasses instal·lades al carrer de la Creu Coberta incompleixen la normativa municipal. Asseguren que alguns restauradors superen el nombre de taules permès i que no respecten l’horari de tancament. Per evitar que persisteixin, afectant el seu descans, els residents demanen que l’Ajuntament hi prengui ja mesures.

Els restauradors de la zona neguen que siguin una molèstia per al veïnat i asseguren que fan més soroll els cotxes que passen pel carrer que les terrasses. Afegeixen que els vetlladors són una font molt important d’ingrés i demanen a l’Ajuntament que els permeti augmentar el nombre de taules.

Des del districte afirmen que s’incrementaran les inspeccions per comprovar que els locals de la zona compleixen la normativa. En paral·lel, dimarts l’Ajuntament va aprovar  la suspensió de llicències d’activitats de concurrència pública en el tram comprès entre els carrers de Tarragona, Creu Coberta i passeig de Sant Antoni. Aquesta mesura servirà al consistori per engegar una anàlisi de la situació actual, elaborar un cens d’establiments i finalment redactar un pla d’usos que reguli les activitats comercials de la zona.