Les obres són gairebé sempre enemigues del comerç. Per això... així, es vol donar més vida a la plaça. Un gest de l'Ajuntament, novetat d'aquest any, que tampoc no acaba de convèncer. JAUME MAIRAL, Bar Prats "La il·luminació, psè, una mica fluixa. A veure si amb la nova obra que fan posen més llum perquè està tot fosc. Amb el soroll de la màquina ja no vénen i si estan prenent algo, amb el soroll la gent marxa." Els angelets i els regals tampoc no ajuden a animar l'altre bar de la plaça. FÉLIX GONZÁLEZ, propietari Bar Petit 3.48 "Ha influido mucho mucho. Hoy un domingo, que la gente la terraza se llena, con el tiempo que hace, y ahora vacía. Tengo un señor, dos tres y la temperatura es buena" Aquesta botiga de regals, a tocar de la plaça, està especialitzada en guarniments de Nadal, i de moment, els costa fer caixa. JESSICA BAROGÁN, dependenta botiga T'agrada? "Pot afectar bastant les obres, no és un troç per venir a passejar, no estàs còmode, jo crec que la gent busca una altra zona per anar a comprar." Una altra zona afectada per obres i que enguany s'il·lumina per primera vegada és el tram de la ronda del General Mitre, entre els carrers de Mandri i Balmes. L'Ajuntament ha instal·lat aquí uns llums blaus per intentar compensar també les conseqüències dels treballs al túnel. MERCÈ FABREGAT "Em sembla molt bé, aquest any no han il·lumat el carrer muntaner al menos tenim il·luminat general mitre. El soroll no ens el treuen però bueno." La il·luminació fa ambient nadalenc però tot i així, avui, les botigues de la ronda no han obert.

Són dates que les botigues esperen amb candeletes per millorar unes vendes que la crisi ha fet minvar en els últims anys. Per això, es vol pal·liar l’efecte negatiu que suposen les obres per als veïns i comerciants amb la instal·lació de llums on hi ha treballs intensius.

Molts veïns de la zona de la ronda valoren el gest, però asseguren que amb més il·luminació nadalenca no s’atura el soroll ni els inconvenients de viure en un tram que ara està desendreçat pels treballs. Els veïns de la plaça d’Eivissa, a Horta, asseguren que les obres han regirat l’espai i que aquest ja no convida a passejar-hi. A més, les terrasses dels dos bars que hi ha allà estan buides, diuen els propietaris. Tampoc la botiga T’agrada?, especialitzada aquests dies en guarniments nadalencs, no n’està satisfeta.