MARÍA JOSÉ LECHA, regidora de la CUP Capgirem Barcelona "Considerem que, un cop més, els mossos i la conselleria prenen mesures repressores contra l'esquerra independentista i contra les manifestacions de lliure expressió de les classes populars. Es proposarà al consell polític proper, que és el dissabte 17 de desembre, que la CUP demani la destitució immediata del conseller d'Interior, Jordi Jané."

Ho ha explicat la presidenta del Grup Municipal de la CUP Capgirem Barcelona, María José Lecha, qui ha assegurat que de l’assemblea territorial de Barcelona sortirà una proposició per al proper consell polític (que serà aquest dissabte), perquè la “CUP demani la destitució immediata” de Jordi Jané.

En la detenció dels dos regidors de la CUP, acusats d’un presumpte delicte d’injúries a la corona -per haver cremat fotografies del rei Felip VI l’11-S, Lecha veu que “un cop més, els Mossos i la conselleria d’Interior han pres mesures repressives contra l’esquerra independentista”.

Els dos primers detinguts han estat Jordi Almiñana (Navàs) i Aitor Blanc (Santa Coloma de Gramenet); a primera hora de la tarda els Mossos també han detingut el conseller del districte de Sant Andreu, Ivan Altamira. Segons Lecha, la CUP “està en espera” de conèixer més informació sobre els arrestos, ja que “sembla que podrien anar a Madrid a declarar”.