'Político' ha triat les persones que, segons els seus editors, han de sacsejar i donar forma a Europa durant el proper any. Són figures públiques d'àmbits com la política, els negocis, els mitjans i l'art, La revista selecciona 28 personatges, (ENTRA POSPO?) tants com membres de la Unió Europea i de l'OTAN, i els ordena tenint en compte el seu impacte. Ada Colau és al número 5. De l'alcaldessa de Barcelona asseguren que podria dur a l'esquena el futur d'Espanya. Consideren que és una veu influent i una líder independent, que tindria una veu poderosa en un hipotètic referèndum d'independència. A més, destaquen que el seu nom ressona quan es parla d'un futur president de Catalunya o d'un candidat d'esquerres a president del govern. Colau és una dels tres alcaldes que apareixen a la llista, juntament amb l'alcalde de Pristina, i el de Londres, Sadiq Khan, que lidera el rànquing. Segons Político, això remarca la importància creixent dels líders municipals. Stephan Faris, editor de 'POLITICO' "Els alcaldes han estat sempre importants. Moltes iniciatives IMPORTANTS, interessants o iniciatives dolentes, han sortit de les ciutats. El que és diferent ara és que a ESCALA nacional els polítics estan cada cop més confosos PER l'assalt de partits populistes. Un tipus de polítics perden poder i un altre surt per AGAFAR el seu lloc" Al rànquing hi apareixen 17 homes i 11 dones, liderades per Frauke Petry, la líder del partit ultradretà Alternativa per Alemanya. Als primers llocs hi ha també el polèmic cap de Ryanair, Michael O'leary; el fundador i CEO de Spotify, Daniel EK, o el president de Turquia, Recep Tayyip Erdogan. Político selecciona els personatges de la seva llista sense repetir nacionalitats. L'espanyol triat l'any passat va ser un altre barceloní: el líder de Ciutadans, Albert Rivera.

Popular, oberta i líder independent són tres paraules que utilitza Politico.eu per definir Ada Colau. Segons la llista que publica aquesta revista digital, l’alcaldessa barcelonina “mai no ha estat una persona de mantenir la boca tancada”. L’article afirma que el futur d’Espanya bé podria “descansar sobre la seva esquena” per la “veu poderosa” que té dins la societat. Tot i això, destaquen que Colau pren una posició incerta en un tema roent a Catalunya com és la independència i ho defineixen com una actitud difícil de mantenir a mesura que el debat s’escalfi.

28 personalitats de cada país de la UE, no només polítics

Sadiq Khan, el primer alcalde musulmà de Londres, encapçala el rànquing dels 28 escollits, un per a cada país de la Unió Europea. El segueix Frauke Petry, líder de la ultradreta alemanya. Enguany, però, Politico.eu també ha inclòs altres persones en la llista que no estan relacionades amb la política. Un exemple n’és Michael O’Leary, l’excèntric president de l’aerolínia Ryanair, que ocupa el tercer lloc al podi. En aquest grup també ressalta Daniel Ek, cofundador del servei de música Spotify, amb la sisena posició, per darrere de Colau. En total, hi ha 17 homes i 11 dones.