CONSUELO ESPEJO, presidenta del comitè d'empresa "En caso de que la empresa continúe la dinámica de no sentarse a negociar conociendo las condiciones en las que está trabajando el personal, que cada vez son peores. El personal está dispuesto a ir a partir de enero a una huelga indefinida." MARIA ROVIRA, regidora de la CUP Capgirem Barcelona "Demanem que l'Ajuntament doni suport i treballi per totes les millores que presenten les companyes." TRINI CAPDEVILA, regidora d'ERC "És vergonyós que es paguin els sous de misèria que s'estan pagant en aquesta empresa i que l'Ajuntament no s'hagi assegut a dialogar per evitar aquesta vaga."

La presidenta del Comitè d’Empresa d’UTE Tunstall-Televida (l’empresa subcontractada per l’Ajuntament per oferir el servei de teleassistència), Conesa Espejo, ha denunciat que la direcció no atén les demandes dels treballadors per negociar un nou conveni col·lectiu. Espejo assegura que els contractes actuals, de 1.792 hores, fan “impossible” conciliar la vida laboral i familiar i demanen que les unitats mòbils estiguin formades per dues persones.

Per aquest motiu, el comitè d’empresa ha convocat una vaga parcial els dies 13 (de 9 a 11 h), 16 (de 15 a 17 h) i 19 (de 9 a 11 h) de desembre amb l’objectiu de forçar una negociació amb l’empresa. Tot i això, Espejo ha assegurat que si l’empresa continua sense avenir-se a negociar, les protestes aniran a més: “El personal està disposat a fer una vaga indefinida a partir de gener”, ha sentenciat.

Els treballadors del servei de teleassistència han rebut el suport de la CUP i d’ERC. La regidora de la CUP, Maria Rovira, ha explicat que presentaran una proposició a la Comissió de Drets Socials perquè l’Ajuntament “doni suport i treballi per les millores que demanen”; mentre que la regidora d’ERC, Trini Capdevila, ha assegurat que el seu grup es planteja presentar-ne una altra a la comissió de Presidència per demanar que tots els treballadors de serveis públics tinguin un salari mínim de 1.000 euros.