A les 10.30 h, la presidenta del Grup Municipal de la CUP Capgirem Barcelona, María José Lecha, ha arribat a l’Ajuntament per encetar una jornada laboral com qualsevol si es tractés d’un dia laborable. Lecha ha assegurat que “com tots els mesos, la setmana prèvia de comissions es prepara allò que es presentarà”.

També ho han fet el portaveu del Grup Municipal d’ERC, Jordi Coronas, i la regidora Montserrat Benedí. De fet, els dos grups municipals s’han reunit a les 12 h del migdia per tractar temes de ciutat amb la mirada posada en les diverses comissions. Els republicans també han aprofitat per “fer net de feina del despatx”, unes tasques que no tenen temps de fer durant la resta de dies com: “Molts correus per contestar, molts documents per endreçar”, ha afirmat Coronas.

Pel que fa al govern municipal, el primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, va anunciar que treballaria, com fa també els dissabtes i diumenges, tot i que l’Ajuntament està tancat i els treballadors municipals tenen festa. Pisarello no ha volgut atendre els mitjans i s’ha creuat amb els regidors d’ERC quan ell ha marxat a mig matí. Més enllà de Barcelona, prop d’un centenar d’ajuntaments d’arreu de Catalunya han tingut activitat aquest dimarts. Tots són consistoris adherits a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI).