Obres Via Laietana

El Grup Municipal de Junts a l’Ajuntament de Barcelona denuncia absència d’efectius de la Guàrdia Urbana el primer dia laborable pels talls de circulació i restriccions a la via Laietana. El partit d’Elsa Artadi assegura que les obres i la manca d’informació i control policial han provocat un “caos circulatori” a la zona. El portaveu del grup, Jordi Martí Galbis, ha registrat una bateria de preguntes adreçades al govern d’Ada Colau i Jaume Collboni en què reclama la previsió del dispositiu per a l’endemà de la tornada de Setmana Santa.

Junts també ha demanat què farà l’executiu municipal si la justícia ordena aturar les obres de remodelació, en atenció al recurs judicial presentat per Foment del Treball.

Junts tem un “caos inimaginable” després de Setmana Santa

El primer dia laborable, tot i que sense escoles a causa de les vacances de Setmana Santa 2022, s’han produït diferents incidents relacionats, segons Jordi Martí, amb la “manca d’informació” del govern municipal sobre les afectacions dels talls a la via Laietana. Això, diu Junts, ha provocat queixes tant de taxistes com de veïns i comerciants. Per això, el regidor ha demanat que s’estableixi un millor dispositiu per al dimarts 19 d’abril, després del Dilluns de Pasqua, amb la represa del curs escolar i el retorn a la normalitat laboral. “Tot fa preveure que el caos serà inimaginable“, ha denunciat.

Fora de l’hora punta, la congestió i circulació lenta de vehicles en sentit nord-sud era molt important, fet que fa preveure que dimarts que ve […] el caos serà inimaginable
Jordi Martí Galbis

Martí també ha assegurat que “aquests talls i les obres en conjunt afectaran els aparcaments públics de la zona de la plaça d’Antoni Maura i el Mercat de la Boqueria, ja que 60 % dels clients accedeixen al mercat amb vehicle privat o transport públic” i això “pot tenir greus conseqüències per al conjunt de la mobilitat a Ciutat Vella i l’Eixample i a tota la ciutat”.