Segon dia d’afectacions de mobilitat a causa de les obres de reforma de la via Laietana. La prohibició de circular en sentit pujada ha alterat el servei de cinc línies de bus, un fet que ha creat confusió entre alguns usuaris tot i que les parades del recorregut alternatiu dels busos ja estan senyalitzades i hi ha informadors.

Desviades les línies de bus 47, V15 i V17 i dos de nocturns

En concret, s’han hagut d’anul·lar algunes parades de les línies de bus 47, V15 i V17, que han desviat el trajecte. També dels autobusos nocturns N8 i N28. En canvi, el Bus del Barri 120 sí que mantindrà de moment la ruta habitual.

Pocs usuaris, però desorientats

Els ciutadans s’hauran d’acostumar a aquests canvis. De moment, aquest dilluns al matí no hi ha hagut gaire afluència en comparació amb un dia laborable habitual, però alguns usuaris anaven desorientats quan en arribar a la parada es trobaven que estava cancel·lada. Això ha provocat que alguns dels usuaris hagin hagut de canviar de bus a mig trajecte perquè no estaven segurs del recorregut.

TMB ha dissenyat un itinerari alternatiu a la pujada per la via Laietana. La ruta passa per l’avinguda del Marquès de l’Argentera, el passeig de Picasso, el de Lluís Companys i la ronda de Sant Pere. Aquest itinerari també el faran les línies de bus 47, V15 i V17, que circulen de pujada per la via Laietana. El Bus del Barri 120 manté inicialment el recorregut habitual. 

via laietana

El metro, l’alternativa d’alguns usuaris

Per alguns usuaris, les línies L1 i L4 de metro s’han convertit en l’alternativa perquè les altres opcions de bus proposades, segons expliquen, no els anaven bé. Tot i així, entre la gent gran hi ha hagut queixes perquè el metro és menys còmode per a les persones amb mobilitat reduïda.

Alguns conductors també es confonen

Pel que fa a les afectacions de trànsit, hi ha hagut poca afluència de cotxes en comparació amb qualsevol dia laboral però també ha creat confusions. De pujada només hi poden circular els veïns o els usuaris dels pàrquings de la zona. Hi ha indicacions, però molts conductors hi entren per inèrcia i a l’altura d’Antoni Maura es troben que han de girar cua.

Els conductors hauran de buscar alternatives. La futura via Laietana tindrà només un carril sentit muntanya reservat al transport públic. De baixada n’hi haurà dos, un per a bus i taxi i un altre per a vehicles privats.