El primer dia laborable amb obres a la Línia 5 del metro entre les estacions de Diagonal i Vilapicina hi ha hagut cues de viatgers que volien pujar al bus llançadora que cobreix el trajecte en superfície. Desenes de persones han format cues a les parades dels busos. betevé ha comprovat que molts d’aquests usuaris no sabien que els viatgers amb mobilitat reduïda o amb discapacitat tenen preferència per utilitzar aquest servei.

Segons especifica TMB al seu web, “el bus especial no té capacitat per transportar tot el passatge del metro”. Per atendre la demanda en dies feiners, s’han habilitat 30 vehicles, “el màxim possible sense generar congestió de trànsit”. Per tot plegat, es recomana utilitzar alternatives dins el suburbà o línies d’autobús que no són la llançadora.

cues bus llançadora obres L5

A primer hora del matí, la situació estava més controlada però cap al migdia els busos arribaven plens i marxaven plens a l’estació de Diagonal, amb cues puntuals per pujar als combois. Un informador de TMB ha explicat a betevé que “la majoria de gent surt del metro per agafar el bus alternatiu, però no saben que és per a gent amb mobilitat reduïda o que no té cap altra opció”.

Alternatives que no siguin el bus especial

Per evitar aquestes cues i esperes llargues, els itineraris alternatius amb metro poden ser les línies L1, L2, L3 i L4. A banda, TMB també recomana l’ús d’algunes línies de bus que poden servir com a alternativa al tram afectat. Són la D50, l’H8, la V27 i la V29. Les vuit estacions de l’L5 romandran tancades fins al 18 d’abril, inclòs.