La interlocutòria recull els fets que van passar el 23 de març a l’estació de metro de Drassanes, un manter va resultar lesionat durant una operació policial de dissuasió de la venda ambulant. En la mateixa operació també van patir lesions lleus dos vianants i un agent de la Guàrdia Urbana.

El manter ferit va ser traslladat al CUAP Peracamps, a l’avinguda de les Drassanes, on el metge José Luís Lage el va atendre. Segons es descriu als antecedents del judici, Josep Garganté es va dirigir al CAP amb altres persones i va pressionar el metge perquè fes constar en l’informe que la causa de la lesió era una caiguda provocada per una empenta, i que es tractava d’una agressió. Aquest fet va donar lloc a una discussió entre el regidor i el metge, que no va accedir a la petició.

Tot i que Josep Garganté no ha fet declaracions aquest dijous, la regidora de la CUP María José Lecha ha sortit en defensa del regidor i ha explicat que es va limitar a demanar que es repetís el reconeixement mèdic. Segons la CUP, el venedor va ser atès pel metge en presència d’un agent de la Guàrdia Urbana, “per la qual cosa no va poder explicar amb llibertat els motius de les lesions”. La formació sí que veu coacció per part del cos policial per incitar el metge a presentar la denúncia i asseguren que un agent de paisà va enregistrar la conversa que va mantenir Josep Garganté amb un membre del col·lectiu Tras la Manta.