El Partit Popular considera que “no es pot consentir que s’infringeixi la llei davant d’un policia” i lamenta la sensació d'”impotència i indefensió” que, segons diu, deu sentir un comerciant quan veu “que un agent passa per davant les mantes de venda il·legal”.

Per això, la formació reclama més instruccions als Mossos davant el fenomen dels manters. “Davant el desgavell del ‘top manta’ que es viu al centre de Barcelona, al port o a les instal·lacions del metro, un policia ha d’actuar”, ha apuntat Villagrasa, “des d’una simple trucada a la policia local fins a actuar contra les parades de venda il·legal de productes falsificats, que són un delicte econòmic i només per això ja es podria actuar des del minut zero”.

Villagrasa també ha defensat que el govern exerceixi d’acusació popular en els procediments judicials contra les persones que ataquin els béns públics i els agents de l’autoritat, ja que això traslladaria “un misstage de serietat i fermesa contra els quis incomplixen la llei”.

“Manters versus banquers”

Catalunya Sí que es Pot i la CUP han votat en contra d’aquestes propostes i han lamentat que el PP sembli més preocupat pel “top manta” que per casos de presumpta corrupció com els casos Gurtel, Bárcenas i els papers de Panamà.

Per la diputada cupaire Mireia Vehí, “ens sembla bastant hipòcrita parlar que la delinqüència i el problemes de seguretat són els petits delictes o els delictes de venda al carrer”. Un fet que per Vehí constata, una vegada més, que les dues formacions “estem idològicament molt contraposades. Manters versus banquers, podríem dir”.

Per la seva banda, Josep Nuet, de Catalunya Sí que es Pot, ha demanat al PP que “no faci servir els Mossos per fer d’oposició a l’Ajuntament de Barcelona”.