La cap de llista de la CUP Capgirem Barcelona, Anna Saliente, ha fet autocrítica dels últims quatre anys dels cupaires a l’Ajuntament com a raó per haver perdut representació municipal: “Hem d’analitzar quina actuació hem tingut i com l’hem comunicat“. Ho ha dit en una entrevista al programa ‘bàsics‘, aquest dijous, en què ha lamentat: “Hem rebut un relat institucional que no s’ajusta a la realitat”. Ha afegit: “Avui n’hem tingut una prova més: les mesures estrella aprovades per BComú han rebut el suport de la CUP”.

Saliente ha explicat que “som els que més suport els hem donat [al govern municipal] i hem rebut un relat estigmatitzador que no s’ajusta a la realitat” i ha qüestionat que “no hem estat capaços de revertir-lo”. És una de les causes, segons Saliente, que explicarien la pèrdua de suport electoral diumenge. L’altra és que “els nostres vots han marxat al vot útil, cap a ERC i BComú”.

 

La candidata de la CUP ha explicat que “el cicle electoral llarg, amb unes generals, i després unes municipals barrejades amb unes europees ens han invisibilitzat“. Saliente ha dit que també els ha perjudicat “la renovació total de la candidatura”, amb cares noves i desconegudes que, d’altra banda, ha situat com “l’ADN de la CUP”, un canvi de candidats d’una cita electoral a una altra que garanteix que “no vivim professionalment de la política”.

I els quatre anys vinents, què?

Saliente ha explicat que “res descarta que ens tornem a presentar a les properes municipals”, però ha matisat que l’objectiu de la CUP “no és treballar per saber com arribem a les municipals”, sinó que “serà fer oposició des del carrer“.