pisos Barcelona Eixample

(Europa Press) Barcelona és la primera ciutat d’Espanya present al rànquing europeu de major massificació turística, elaborat per Holidu, la web de buscadors de lloguers vacacionals. La ciutat ocupa el lloc 20 de la llista amb 4,80 turistes per habitant. La ciutat catalana rep set milions de viatgers anuals i té una població de 1,45 milions d’habitants. Per dur a terme aquesta classificació es tenen en compte ciutats del continent que reben més d’un milió de turistes anuals.

La següent ciutat espanyola és Sevilla, al lloc 31, que atreu dos milions de viatgers i té 695.000 residents, que resulta una relació de turistes per habitant del 2,90. A continuació, en el número 33 s’hi troba Madrid, que registra dos turistes per habitant en rebre 5,59 milions de viatgers de forma anual a una població de 2,8 milions de madrilenys.

Dubrovnik, Venècia i Bruges encapçalen el rànquing

La llista de Holidu està encapçalat per Dubrovnik, amb 36 turistes per habitants, seguit de Venècia i Bruges, amb 21,30 i 21,10 turistes per habitant, respectivament. El “top 10” el tanquen ciutats com Rodes, a Grècia, amb 20,90 turistes per habitant; Florència, a Itàlia, amb 11,30 visitants per habitant; i Dublín, a Irlanda, amb 11,30 turistes per habitant.

La relació de turistes per habitant és molt elevada a ciutats amb menys residents

Dins de la classificació espanyola, hi ha ciutats que presenten una relació de turistes per habitant molt més elevada que la d’altres ciutats més grans a causa del menor nombre de residents. Algun exemple és Albarrasí, al oest de Terol, amb una població de només 990 habitants que rep 23.119 turistes, fet que la converteix en la segona ciutat més saturada d’Espanya, amb 23,35 viatgers per habitant.