El rellotge de la investidura no s’atura i ja provoca les primeres discrepàncies públiques entre el PDeCAT i JxCAT.  Després del nou revés judicial a la investidura de Puigdemont, pren força la posada en marxa d’un pla D,  l’elecció d’un nou candidat, que ja està tensant les relacions dins aquestes formacions.

Per part del PDCAT, Maria Senserric, ha avisat que el nom s’ha de consensuar amb els 34 diputats de JxCat, i no només amb una part. A través de les xarxes socials, Marta Madrenes i Miquel Buch s’han refermat en el fet que ha de ser Puigdemont qui decideixi l’alternativa.

La líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, ha avisat aquest dissabte que “les discrepàncies internes no poden aturar Catalunya”. I ha alertat del risc d’esgotar el temps estipulat sense que s’hagi escollit president ni format Govern i que els catalans hagin de tornar a votar en unes eleccions al Parlament. Per Arrimadas, si això passa, serà culpa dels partits independentistes.

La possibilitat d’investir un candidat alternatiu a Puigdemont ha estat ben rebuda pel delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo. Aquest dissabte ha aplaudit que JxCat “canviï d’actitud” i “aposti per complir i respectar el marc legal vigent”.  Respecte a l’eventual candidat a la investidura presidencial de la Generalitat, ha insistit que “ha de ser una persona que formi part del Parlament i compleixi els requisits legals per ser un candidat viable”, cosa que confia que passi amb “la màxima brevetat possible”.