JORDI MARTÍ, president del Grup Municipal del PSC "Acabaran dirimint-se entre segurament una candidatura, per utilitzar aquest nom que li van atorgar al senyor Collboni, oficialista, i una de més renovadora. Diguem-ne, un sector més convençut que el que es fa i el que s'està fent és el que toca continuar fent. I un altre àmbit en el qual clarament em situaria. És a dir, a mi m'agrada més l'etiqueta de renovador que el que plantejarà seran aquells canvis necessaris tant des del punt de vista de ciutat com des del punt de vista de com s'articula la política i com es fa la política a Barcelona en un àmbit de necessària renovació, de necessària entrada d'aire fresc, d'entrada de corrents d'aire nous a dins del socialisme català."

El cap de l’oposició a l’Ajuntament de Barcelona creu que, al final del procés de primàries -possiblement a la segona volta-, s’acabaran enfrontant dues persones amb perfils diferents: una pertanyent a una candidatura oficialista i l’altra, a una de renovadora. Jordi Martí ha dit que se sent més còmode amb la segona, menys afí a la direcció del partit.

Martí ha reclamat a la resta de possibles candidats a les eleccions primàries que presentin públicament les seves candidatures. Un dels noms que sona com a aspirant és el del portaveu del PSC al Parlament, Jaume Collboni, que podria ser el candidat “oficial” del partit.

A favor de regular l’entrada al Parc Güell,
però en contra de la reforma del passeig de Gràcia

En una entrevista a Catalunya Informació, Martí també ha fet balanç dels dos primers anys de mandat de Xavier Trias. Martí ha negat ser un cap de l’oposició tou i ha criticat l’alcalde per haver tingut, almenys fins ara, el Partit Popular com a soci preferent. Ha qüestionat algunes de les inversions del govern municipal, com les reformes del passeig de Gràcia o de l’avinguda Diagonal. El president del Grup Municipal del PSC s’ha mostrat favorable a regular l’entrada dels turistes al Parc Güell, però creu que, sobretot, el que cal garantir és que els barcelonins puguin gaudir del parc.

Preguntat per si participarà o no a la cadena humana per la independència el proper 11 de setembre, Martí ha dit que encara no ha pres la decisió. En seria més partidari si la cadena fos per defensar el dret a decidir en lloc de la independència, i té dubtes sobre l’organització, ja que considera que les manifestacions populars han de tenir “un punt d’espontaneïtat”.