ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "És una nova font d'ingressos per la ciutat de Barcelona i és una excel·lent notícia perquè l'Estat farà allò que la Generalitat no ha complert al llarg de molts anys, que és pagar el deute amb Barcelona, i el que ha de fer la Generalitat ara és no barrar el pas a aquesta possibilitat, no posar traves." GABRIEL COLOMÉ, regidor del PSC "Si són cinc milions cada mes, trigarem uns quants anys a arribar als 230 milions, espero que no sigui així. Esperem que la Generalitat compleixi i pagui aquests milions a l'Ajuntament de Barcelona i no se'ls quedi per tapar forats."

L’anunci de la primera transferència l’ha fet el president del Grup Municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, que ho ha qualificat “d’excel·lent notícia”. “L’Estat farà allò que la Generalitat no ha complert al llarg de molts anys, que és pagar el deute amb Barcelona”. Fernández Díaz ha instat la Generalitat a “no posar traves” i a pagar a l’Ajuntament els diners que li transfereixi l’Estat. El líder del PP ha confiat que en els propers mesos es vagin confirmant noves transferències, una petició que s’ha llançat també des del govern local.

Les transferències de l’Estat arriben després de la fórmula que el Govern central va idear a finals de juny perquè els ajuntaments poguessin cobrar el que els deuen les comunitats autònomes. Es tracta de diners relacionats amb serveis socials, educació i sanitat. El govern municipal ha confirmat la primera transferència de 5,7 milions d’euros. El consistori estima que amb aquest mecanisme es puguin rebre 177 dels 230 milions que la Generalitat devia a l’Ajuntament a finals de juny.

El Grup Municipal del PSC, en canvi, ha expressat dubtes sobre les transferències que farà l’Estat, com ja va fer en l’última Comissió d’Economia“Si són cinc milions cada mes, trigarem uns quants anys a arribar als 230 milions”, ha reblat el regidor socialista Gabriel Colomé. El PSC hi veu una bona i mala notícia a la vegada. Bona perquè s’eixugarà el deute, i dolenta perquè desconfien que aquests diners arribin.