Artur Mas ha comparegut acompanyat dels consellers Francesc Homs i Joana Ortega. L'inici de la intervenció ha estat polèmic, per la petició d'Iniciativa de flexibilitzar el temps de 10 minuts destinat als grups parlamentaris, que finalment ha estat denegada. En la compareixença inicial, el president de la Generalitat ha assegurat que Convergència ha donat totes les explicacions necessàries sobre el cas Millet i ha negat cap tracte de favor a l'empresa Ferrovial. ARTUR MAS, president de la Generalitat Mas ha tornat a recordar que el judici encara no ha començat i que el jutge instructor només parla d'inidicis. El president, però, ha dit que en cas que durant el judici es demostrin aquests indicis, assumirà les responsabilitats que calguin. Unes explicacions que no han estat suficients per als diversos grups Parlamentaris. La majoria s'han mostrat decebuts amb la intervenció del president. MARTA ROVIRA, diputada d'ERC MAURICI LUCENA, diputat del PSC ENRIC MILLO, diputat del PPC JOAN HERRERA, diputat d'ICV-EUiA ALBERT RIVERA, diputat de Ciutadans QUIM ARRUFAT, diputat de les CUP Des de Convergència i Unió han acusat el PSC i el PP de no mesurar tots els casos de presumpta corrupció de la mateixa manera. JORDI TURULL, diputat de CiU Un cop acabes aquestes intervencions, Artur Mas respondrà als diversos grups parlamentaris, que de nou, tindran dret a rèplica.

La compareixença de Mas ha durat més de tres hores, en les quals el president ha contestat a les preguntes formulades pels partits de l’oposició. Unes respostes que no els han convençut, especialment a Ciutadans, que ha demanat explícitament la dimissió de Mas. El president de la Generalitat els ha reptat a presentar una moció de censura si el volen fer fora.

Maurici Lucena (PSC) ha demanat a Mas que es “comprometi solemnement a apartar-se dels seus càrrecs” si es demostra que CDC es va finançar il·legalment. Joan Herrera (ICV-EUiA) l’ha animat a prendre mesures al seu partit amb l’expressió “no li demano que marxi, sinó que faci neteja”.

Enric Millo (PP) ha advertit el president que si es confirmen les acusacions haurà d’assumir responsabilitats.  Pel líder de C’s, Albert Rivera, el president Mas ha fet “d’advocat penalista de lladres de coll blanc”. Marta Rovira (ERC) ha dit que la corrupció és una “motxilla pesada” que afecta el procés sobiranista, i Quim Arrufat (CUP) ha dit que un país amb corrupció mai no podrà ser lliure.