En el darrer ple municipal, la CUP va preguntar al govern si tenia pensat retirar l’escultura, ja que la considera un homenatge a qui, abans de ser president del Comitè Olímpic Internacional (COI), també va ocupar càrrecs de responsabilitat a les institucions franquistes. El mateix Pisarello va ser l’encarregat de respondre que veia adient la retirada.

Ara, però, després de parlar-ne amb l’escultor -explica- ha entès que “es tracta d’un llegat de la Barcelona olímpica. D’aquella Barcelona on molts voluntaris van participar en un esdeveniment col·lectiu que ha marcat la ciutat contemporània”.

En el seu text, Pisarello argumenta que “per molts mèrits que fes com a president del COI, és obvi que una persona que fins al darrer moment es declarava ‘franquista cent per cent’ no mereix un lloc reservat als màxims honors al consistori”. En canvi, creu que l’escultura “ajuda a recordar la il·lusió i l’esforç col·lectiu de milers de barcelonins durant els jocs”. Per això, l’obra que representa una bossa d’esport i una torxa olímpica no es retirarà però sí que se’n traurà la llegenda que recorda el lliurament de la peça a la ciutat per part de Samaranch.