L'Antonio ha entrat avui al programa Garantia d'èxit per a la primera entrevista de diagnosi. D'aquí en sortirà amb l'itinerari més adequat al seu perfil i se li designarà una persona que l'acompanyi durant tot el procés per trobar feina. ANTONIO BERNAL Com ell, en el que va d'any, fins a 373 joves d'entre 16 i 29 anys -i de qualsevol perfil professional- han rebut ajuda per millorar el currículum, rastrejar ofertes per internet o presentar-se a entrevistes de feina. I la meitat han trobat feina. GERARDO PISARELLO, tinent d'alcalde de Treball Els perfils més especialitzats també poden accedir a programes d'acompanyament en empreses col·laboradores, on milloren la formació i guanyen l'experiència que els demanaran les empreses. La Mònica és una de les que hi ha trobat la seva feina actual. VANESA RODRÍGUEZ, directora de Desenvolupament de Persones Leitat El programa, amb presència a cinc districtes, es complementa amb una oferta paral·lela de "tastets professionals" en camps com videojocs, robòtica, rebosteria, jardineria o mecànica. "Una de les particularitats d'aquest programa de Barcelona Activa és que està obert durant tot l'any, i de fet, tampoc no tancarà el mes d'agost. Per als propers mesos encar hi podran optar 600 joves més. Us ho ha explicat des del Punt d'Atenció Laboral per a Joves de Barcelona Activa a Sant Andreu, Josep Bassas."

El programa d’acompanyament integral Garantia d’èxit BCN es va posar en marxa a principis d’any i des de llavors hi han participat 373 joves d’entre 16 i 29 anys. L’objectiu és atendre un miler de joves l’any, i per això actualment encara hi ha obertes fins a 530 places per a l’últim quadrimestre de 2016.

L’assessorament laboral als joves comença amb una entrevista de diagnosi, en què se’ls traça l’itinerari més adequat per al seu perfil i se’ls designa una persona que acompanyarà el jove durant tot el procés: millorar el currículum, rastrejar ofertes per internet o presentar-se a entrevistes de feina. Un camí que per a 172 joves dels 373 que hi han participat, ha culminat amb èxit. El tinent d’alcalde de Treball, Economia i Planificació Estratègica, Gerardo Pisarello, ha destacat que els joves “arriben desorientats i gràcies al programa surten amb un plantejament clar de quin és el camí a seguir”. Per a Pisarello, “això ens permet reconèixer quins són els perfils que tenim a la ciutat i quines necessitats tenen”.

Els perfils més especialitzats també poden accedir a programes d’acompanyament en empreses col·laboradores, en què milloren la formació i guanyen l’experiència que després els demanaran les empreses. El programa, a més, es complementa amb una oferta paral·lela de “tastets professionals” en camps com videojocs, robòtica, rebosteria, jardineria o mecànica.