En una compareixença en què l’han acompanyat els altres quatre investigats pel TSJC, Nuet ha dit que “el fet de jutjar les acciones de diputats en seu parlamentària pot anar en contra de drets fonamentals que els jutges i magistrats han de garantir”, i ha afegit que “per sobre dels drets fonamentals no hi ha ningú, ni els jutges”.

El secretari tercer de la Mesa del Parlament també ha relatat que la magistrada s’ha mostrat “incòmoda” en almenys dues ocasions durant la seva declaració: quan ha afirmat que la independència és darrere del procés i quan ha insistit que s’estan jutjant drets fonamentals. Sobre la seva estratègia de defensa, ha concretat que està coordinada amb la resta d’investigats en la causa.

“No sóc independentista”

En sexu judicial, Nuet ha assegurat a la magistrada que “no soc independentista, però soc demòcrata”. Ha declarat durant 20 minuts i només ha respost les preguntes del seu advocat. Ha dit que no considera que hagués incomplert cap resolució del Constitucional i que tampoc no en tenia cap intenció. En aquest sentit, ha afirmat que no reconeix la jurisdicció de cap tribunal sobre la seva activitat perquè es considera emparat per la inviolabilitat parlamentària. El diputat de Catalunya Sí que es Pot ha apel·lat a la separació de poders i ha afegit que limitar la llibertat d’opinió i expressió dels diputats és limitar la de tota la ciutadania.

El secretari tercer de la Mesa està sent investigat juntament amb la presidenta, Carme Forcadell, i la secretària primera, Anna Simó, que van declarar el 8 de maig, i també el vicepresident, Lluís Corominas, i la secretària quarta, Ramona Barrufet, que en aquest cas van comparèixer el 12 de maig. La fiscalia els atribueix un presumpte delicte de prevaricació i desobediència al Tribunal Constitucional. Tot i que Nuet no va ser citat inicialment com a investigat, finalment el TSJC va decidir incloure’l també en la causa.

Igual que amb la resta dels investigats, Nuet ha arribat al Palau de Justícia acompanyat d’una comitiva de càrrecs públics, entre els quals el president del govern, Carles Puidemont, i el vicepresident, Oriol Junqueras, a més de molts altres representants parlamentaris i d’altres institucions, com l’alcalde accidental Gerardo Pisarello. A les portes del tribunal, Nuet ha assegurat que creu que tot el que ha dit ho podrien subscriure la resta dels querellats.