La fiscalia presenta una segona querella contra Carme Forcadell

L’actuació del ministeri públic també es dirigeix contra els altres tres membres de Junts pel Sí que formen la Mesa del Parlament

La Fiscalia Superior de Catalunya ha presentat una nova querella contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, que en aquest cas també va dirigida contra el vicepresident de la Mesa, Lluís Corominas, la secretària primera, Anna Simó, i la secretària quarta, Ramona Barrufet, tots, de Junts pel Sí. Se'ls atribueixen delictes de desobediència i prevaricació per permetre la votació al Parlament de la resolució del referèndum unilateral, anul·lada pel Tribunal Constitucional.

La fiscalia considera que la resolució del referèndum unilateral és "un acte d'aplicació i desenvolupament" de la resolució del 9 de novembre del 2015 i que, al mateix temps, també contradiu la suspensió de les conclusions de la comissió del procés constituent. En l'escrit presentat al jutjat, el ministeri públic argumenta que, amb les seves accions, Forcadell, Corominas, Simó i Barrufet van posar en evidència "la voluntat inequívoca i irreversible de tirar endavant el seu projecte polític per la força dels fets consumats", sense tenir en compte la Constitució ni els pronunciaments del Tribunal Constitucional. Tot i aquests arguments, la fiscalia ha descartat querellar-se contra Joan Josep Nuet, de Catalunya Sí que es Pot, perquè considera que, tot i el seu vot favorable, no pretenia desobeir el tribunal ni "donar impuls al procés constituent".

Aquesta és la segona querella que la Fiscalia Superior de Catalunya presenta contra la presidenta del Parlament i per això el ministeri públic ha demanat que s'acumuli la causa amb la que ja instrueix el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per l'aprovació de les conclusions de la comissió del procés constituent i per la qual Forcadell va declarar el 16 de desembre. En la nota de premsa difosa, la fiscalia catalana fa constar que presenta la querella "d'acord amb les instruccions rebudes de la Fiscalia General de l'Estat".

Entre les diligències sol·licitades, la fiscalia vol que els querellats vagin a declarar com a investigats, juntament amb altres parlamentaris a qui cita com a testimonis.