Aquesta formació política considera que el model de ciutat “està arribant als seus límits de sostenibilitat” i acusen l’Ajuntament de basar la política municipal a “potenciar el turisme com a únic sector econòmic”. Un fet que creuen que ha conduït als problemes de convivència veïnal que han esclatat darrerament.

Per això han presentat un web de denúncia que repassa les polítiques municipals des de l’aprovació del Pla general metropolità de 1976 fins a 2014. Creuen que el desenvolupament del model de ciutat ha estat similar al d’altres capitals europees i que en molts moments ha vetllat per la preeminència dels sectors immobiliari i turístic, en detriment dels veïns.

El web té també un apartat en què s’expliquen les relacions dels polítics de totes les formacions representades a l’Ajuntament amb la creació del model de ciutat, un rumb que la formació independentista desitjaria “capgirar”. També estan oberts a contribucions ciutadanes que aportin llum a l’hora de fer públics casos d’especulació immobiliària.