JAUME MARFANY, vicepresident de l'ANC: "Segons les enquestes, hi ha un 80% de gent que està d'acord a fer la consulta. D'aquest 80% que està d'acord a fer la consulta hi ha un 90% que està d'acord a acceptar els resultats (com democràticament ha de ser). Tenim sis partits que estan d'acord que s'ha de fer la consulta. Tenim un Parlament que va votar gairebé en 2/3 fer aquesta consulta i tindrem ara una llei de consultes que s'aprovarà aviat i que superarà els 2/3 del Parlament. Per nosaltres, el Tribunal Constitucional no pot impedir la consulta. Només es pot impedir si no hi ha realment una situació de democràcia absoluta i de llibertat absoluta i que no hi hagi cap impediment perquè la gent i tothom els del "sí", els del "sí-sí" i els del "no", puguin anar a votar i amb total llibertat. Aquest seria l'únic escenari en què una consulta es podria anul·lar, però mai no seria a través del Tribunal Constitucional."

“Per poder guanyar i votar el 9-N hem de guanyar l’11 de setembre”, ha afirmat Marfany. El vicepresident de l’ANC ha dit que el ritme d’inscripcions per omplir la Via Catalana durant l’11 de setembre a la ciutat és d’entre 20.000 i 22.000 inscripcions al dia i confia que se superarà la xifra d’un milió de persones: “Amb el ritme que tenim fins ara creiem que superarem la xifra”. Marfany ha assegurat que demanen la inscripció formal dels qui vulguin participar en la ve baixa per tal de organitzar més bé els trams que s’han d’omplir.

“La consulta es farà

Segons Marfany, l’ANC es manté ferma i assegura que la consulta prevista per al novembre es farà. Segons el vicepresident de l’entitat, només es podria anul·lar en cas que la gent no pogués anar a votar en plena llibertat. Marfany ha insistit que algunes enquestes afirmen que un 80% dels ciutadans volen exercir el dret d’acudir a les urnes.