Laia Bonet

La primera tinenta d’alcaldia i regidora de Mobilitat, Laia Bonet, ha rebutjat la possibilitat d’atorgar llicències que permetin implementar els patinets compartits als carrers de Barcelona. En una entrevista a ‘El Periódico’, la socialista ha assegurat que aquesta mesura ja es va preveure durant el mandat anterior, quan compartien govern amb els comuns. “Hem analitzat una possible regulació”, però finalment “hem pres la decisió que no implantarem els patinets compartits a Barcelona”, ha declarat Bonet.

Els vehicles acaben “abandonats a les voreres”

Els patinets compartits tenen un sistema similar al de les motos compartides, que sí estan en funcionament a Barcelona. Els usuaris poden trobar a través d’una aplicació al telèfon mòbil els vehicles en el mapa i poden desbloquejar-la per fer-ne ús fins arribar al seu destí. En el cas dels patinets, a moltes ciutats europees ja s’han estès, però segons Bonet, el problema és que els vehicles acaben quedant “abandonats, tirats per les voreres, dificultant el pas, més enllà de l’ús intensiu que suposaria als carrils bicis i les vies 30″.

Bonet creu que Barcelona no pot assumir l’increment de patinets

En aquest sentit, creu que Barcelona no està preparada per assumir, encara, les conseqüències d’incrementar la circulació de més vehicles de mobilitat personal. “No s’ha de tensar encara més l’espai públic amb milers de patinets compartits”, ha dit Bonet, qui afegeix que “érem l’excepció i hem conclòs que no existeix una normativa que ens permeti assumir un increment de patinets”.

A més, la primera tinenta d’alcaldia ha confirmat que estan a punt d’aprovar una modificació de l’ordenança que obligarà als conductors de patinet a “portar casc, que prohibirà que dues persones vagin en un patinet, que vetarà que vagin per la vorera”. Aquests dos últims fets ja són, en la pràctica, infraccions viàries que poden ser multades.

Estem a punt d’aprovar una modificació de l’ordenança que obligarà a portar casc, que prohibirà que dues persones vagin en un patinet, que vetarà que vagin per la vorera”
Laia Bonet, primera tinenta d’alcaldia i regidora de Mobilitat

El RACC sí aposta pels patinets compartits

En contra de la conclusió a la que ha arribat el govern municipal, el RACC va publicar un informe una setmana abans en què aconsellava el “desplegament del patinet compartit amb caràcter metropolità”. El president del RACC, Josep Mateu, va dir que seria recomanable que hi hagués “un sistema de patinets compartits, amb una regulació i ordre”, segons va publicar ‘El Periódico’.

“El tramvia es connectarà per la Diagonal”

En aquesta mateixa entrevista, Laia Bonet també ha confirmat que “el tramvia es connectarà per la Diagonal”, en relació amb el tram que ja està parcialment en obres i que resta per enllestir, entre la plaça de Francesc Macià i la plaça de les Glòries Catalanes. En els seus primers dies com a alcalde, Jaume Collboni es va comprometre a acabar aquest gran projecte.