ernest maragall deixa politica

El president del Grup Municipal d’ERC al consistori de Barcelona, Ernest Maragall, ha afirmat que “el silenci actual de l’Ajuntament és inadmissible” en referència al conflicte obert entre Israel i Palestina. En una publicació a la xarxa X, antic Twitter, Maragall ha assegurat que Barcelona no pot quedar-se callada arran de “la terrible devastació i les vides en greu perill”. El líder d’ERC considera que “altrament serem còmplices per omissió”.

Maragall argumenta que cada institució “ha d’assumir el que correspon a la seva responsabilitat” i fa referència a “fer valdre” l’agermanament que Barcelona ha recuperat amb Tel-Aviv i Gaza, després que l’exalcaldessa Ada Colau el suspengués. Fa 25 anys que les tres ciutats es van agermanar.

Precisament en les últimes hores els treballadors de l’Ajuntament de Gaza han fet arribar una carta als companys del consistori barceloní, en què s’acomiaden pels atacs imminents d’Israel: “Ha estat un plaer treballar conjuntament amb vosaltres els darrers anys”, conclou el text.

Collboni condemna les accions dels dos bàndols

Quatre hores després, l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha escrit un text a X en què condemna tant les accions de Hamas com la resposta militar d’Israel: “Barcelona alça la veu amb la mateixa claredat i contundència per condemnar els atacs terroristes contra Israel, com la desproporcionada resposta militar”. Davant del conflicte, Collboni afirma que “no hi ha altre camí que la pau”.