Itziar González ha tornat a la llum pública arran de la publicació de la restauració del llibre ‘Barcelona pam a pam’, d’Alexandre Cirici. En una entrevista radiofònica, González s’ha ratificat en alguns dels passatges escrits. Ha dit que la Rambla “s’ha anat ocupant de negocis que considero fraudulents, com una sèrie de restaurants que bàsicament són un sistema de blanqueig de diners”. L’exregidora de Ciutat Vella ha afegit que “si anéssim a totes les botigues de records o altres negocis que estan obrint-se per Ciutat Vella i l’Eixample i algú es dediqués a demanar als propietaris d’aquests locals el rebut del lloguer, m’agradaria veure què hi trobem”. Itziar González ha afegit que contra aquests locals no s’hi pot fer res: “és molt difícil, et maten”.

La resposta no s’ha fet esperar. L’Associació d’Amics, Veïns i Comerciants  de la Rambla reconeix el problema, però alerta que no es pot generalitzar a tots els locals. El president de l’entitat, Joan Oliveras Bagués, no comparteix del tot les paraules de González, ja que “estigmatitza tot el passeig”. Ha admès, no obstant, que alguns comerços, “poquets, gràcies a Déu”, sí que actuen irregularment. Oliveras assegura, a més, que s’està ja treballant en un pla d’usos específic per a la Rambla que ha de permetre regular millor l’activitat comercial i diversificar-la, evitant que proliferin certs establiments.

La regidora de Ciutat Vella, Mercè Homs, ha afirmat, per la seva banda, que ha posat fre a certes activitats i que cada vegada que es detecta alguna il·legalitat o alguna irregularitat, s’obre expedient. Precisament González ha tingut paraules amables per a l’actual regidora del districte, Mercè Homs, i ha recordat que en el moment de dimitir “va fer un discurs molt entranyable i sempre s’ha preocupat molt de si volia estar amb ella o col·laborar-hi”.

“Vaig passar molta por”

Sobre els motius que la van fer marxar, González ha dit que va passar molta por: “Vaig descobrir uns éssers humans totalment enfollits que volien fer mal”.

La marina de luxe al Port Vell

L’exregidora també ha parlat dels projectes que hi ha en marxa al districte que ella va capitanejar. González creu que “s’hauria d’escoltar” els veïns que demanen que no es faci la marina.