La d'avui ha estat possiblement una de les conferències que més expectativa ha generat els últims mesos. Hi havia ganes de saber fins on han arribat les converses entre CiU i el PSC per pactar el full de ruta del mandat. Al líder municipal dels socialistes, Jordi Martí, l'han escoltat regidors, exregidors, càrrecs del partit i també membres del govern. Després d'iniciar-hi contactes el mes de maig, avui finalment ha fet l'anunci. JORDI MARTÍ, president del Grup Municipal del PSC "L'abstenció del grup municipal socialista al proper plenari del mes d'octubre permetrà disposar de full de ruta." Martí ha dit que a Barcelona hi ha motius per a l'acord, com ara la minoria feble del govern municipal i la que ha qualificat com a subordinació de l'executiu amb la Generalitat. Però no ha estat l'única crítica a CiU. JORDI MARTÍ, president del Grup Municipal del PSC "El nacionalisme català no té un projecte per a la ciutat, no s'hi troba. Per això probablement no hem arribat més enllà, per això no hem aconseguit que abstenció fos un vot favorable perquè hi manca l'atenció necessaria que una ciutat com Barcelona exigiria amb un projecte per a la seva ciutat en un moment cruïlla." Els arguments de Martí els haurà de ratificar demà el comitè territorial del PSC de Barcelona, al qual ha dirigit aquest missatge. JORDI MARTÍ, president del Grup Municipal del PSC "No em puc imaginar exercir qualsevol mena de responsabilitat si perdo la llibertat o he d'actuar contra la meva consciència. No puc fer altra cosa que garantir i assegurar que si això passi, com el Josep anunciava, no continuaré. Martí ha assegurat que el PSC vol seguir sent l'alternativa al govern de la ciutat.

L’acord entre el PSC i el govern municipal de CiU per al PAM és fruit de mesos de negociacions entre les dues parts, que van començar el mes de maig i s’han allargat fins avui amb una reunió entre Martí i l’alcalde Xavier Trias. L’abstenció dels socialistes ha esgarrapat compromisos per part del govern en temes dels quals l’executiu municipal havia fet molta propaganda i el PSC, oposició. És el cas del barri Blau@Ictinea, al port, que no figurarà en el PAM, o la revisió del Pla d’usos de Ciutat Vella, que no tirarà endavant. A més, els socialistes han inclòs en la llista de prioritats la construcció de sis noves escoles bressol aquest mandat i la recuperació de les polítiques actives d’ocupació a Barcelona Activa.

Els arguments de Martí per facilitar l’aprovació del PAM amb l’abstenció es discutiran demà en un comitè territorial dels socialistes de Barcelona i el 3 d’octubre es votaran en el Consell de Federació del PSC barceloní.

En la conferència, Jordi Martí ha defensat el seu ADN pactista en el context actual, i ha exposat el seu projecte de ciutat, amb un clar accent metropolità.