Sis dels 10 districtes votaran aquest dimecres els PAD i només a les Corts i Gràcia el govern de CiU té coll avall l’aprovació del document que ha de servir com a full de ruta per als pròxims tres anys. A la resta de districtes els convergents són minoria i la llibertat de vot que el PSC ha cedit als seus consellers deixa a l’aire el resultat de les votacions.

El PP i ICV-EUiA confirmen el “no” a tots els PAD

Sobre el fet que els socialistes puguin votar en contra dels PAD, tot i haver pactat amb CiU l’abstenció en la propera votació del Programa d’Actuació Municipal (PAM), el president del Partit Popular, Alberto Fernández Díaz, ha estat molt crític. Segons el líder popular, el PSC està actuant amb “incoherència”.

Iniciativa per Catalunya-EUiA ja ha avançat que votarà també en contra dels PAD a tots els districtes. Segons el president de la coalició ecosocialista, Ricard Gomà, els PAD “contenen la concreció als barris del viratge que impulsa el govern de CiU en el model de ciutat: una involució en les polítiques de cohesió social, retallada de drets i frenada en la inversió en equipaments de proximitat”.

En tot cas, encara que el govern acabi perdent la majoria de votacions, l’última paraula la tindrà el ple del 5 d’octubre, en què s’haurà d’aprovar el Programa d’Actuació Municipal, que  inclou els 10 plans de districte.