Jordi Portabella ja ha posat les cartes sobre la taula en la partida del PAM. El líder independentista vol que Barcelona creï estructures pròpies d'una capital d'estat i que es promoguin consultes ciutadanes. Són algunes de les fites que plantejaran al govern perquè la coalició hi voti a favor o s'hi abstingui en el ple del 5 d'octubre. Portabella ha acusat el PSC de tenir una actitud de partit petit per condicionar la seva abstenció als acords que el govern pugui arribar amb Unitat per Barcelona. JORDI PORTABELLA, president del Grup Municipal d'ERC+Dcat+Rcat "El partit socialista ha posat a les nostres mans la continuïtat del seu candidat. Nosaltres fruit d'això anirem condicionats a la negociació? Resposta: Nooo. Amb diverses os darrere la ena i diversos signes d'exclamació al final. Escoltim, nooo. El Partit Socialista nooo condicionarà la nostra negociació. I el govern, que per això és el govern, prendrà la decisió." Una decisió que per l'alcalde, Xavier Trias, no té per què fer perillar els acords amb els socialistes. XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "Ara el que hem de fer és seure i veure en quins punts podem coincidir. Punts que no han de ser incompatibles amb els punts que hem negociat ja amb els socialistes." Portabella ha confirmat que en els últims mesos s'ha reunit dos cops amb Trias i hi ha hagut trobades amb tinents d'alcalde. Aquesta setmana n'hi haurà més.

El Grup Municipal d’Unitat per Barcelona (ERC+Dcat+Rcat) negociarà aquesta setmana amb el govern les 118 esmenes que la c0alició va presentar al PAM perquè en la votació al ple del 5 d’octubre s’hi abstingui o hi voti a favor. El líder independentista, Jordi Portabella, ha explicat que les esmenes es divideixen en tres blocs: enfortiment de la capitalitat de Barcelona, lluita contra la crisi i aprofundiment democràtic.

Després de l’abstenció anunciada pel PSC, el vot dels dos regidors d’Unitat per Barcelona és clau per al PAM perquè pot trencar l’empat entre els vots a favor (CiU) i els contraris (PP i ICV-EUiA). Portabella ha acusat el PSC de tenir una actitud de partit petit per condicionar la seva abstenció als acords que el govern pugui arribar amb la coalició independentista.