Un grup de “iaioflautes” han entrat al Parlament de Catalunya en protesta per les polítiques d’austeritat del govern català. Els manifestants han fet una acció amb pancartes reivindicatives en contra de les retallades pressupostàries. Poc després, la presidenta, Núria De Gispert, n’ha ordenat el desallotjament.

Imatge: @cupnacional

L’acció del col·lectiu ha tingut lloc en el marc de la protesta davant del Parlament convocada contra la reforma de les pensions i el que els manifestants qualifiquen de “pressupostos antisocials” de la Generalitat. Paral·lelament, unes 300 persones han sortit de Foment del Treball i han baixat per la Via Laietana en direcció al Parlament, amb l’objectiu d’unir-se a la protesta en contra dels pressupostos a la seu parlamentària.

Davant del Parlament s’hi han aplegat membres d’entitats, sindicats i partits polítics. Entre els manifestants s’hi han pogut veure els diputats de la CUP, David Fernàndez, Quim Arrufat i Isabel Vallet, així com Joan Herrera, Joan Mena i David Companyon, membres d’ICV-EUiA,; tots ells han sortit del Parlament per acompanyar els manifestants.

Aquest 24 de novembre, milers de persones van sortir al carrer en contra dels pressupostos en una manifestació en què no van faltar representants del sector educatiu, la sanitat i els principals sindicats catalans.