JORDI MARTÍ, president del Grup Municipal del PSC "Em semblava que era el moment de treure'ns "motxilles" de sobre i actuar amb joc obert i explicar el projecte per la ciutat i alhora també quina és la meva manera de pensar i com veig el futur del país en un context enormement complicat".

Així, per exemple, en la votació en què l’Ajuntament mostrava el suport a la declaració de sobirania aprovada pel Parlament, Martí es va abstenir i es va quedar sol, ja que la resta de regidors van votar-hi en contra. També es va absentar del ple quan el grup socialista va votar en contra que Barcelona se sumés al Pacte Nacional pel Dret a Decidir.

Jordi Martí va ser escollit president del Grup Municipal del PSC el febrer de 2012 en substitució de l’exalcalde Jordi Hereu, que va renunciar al càrrec de regidor set mesos després de perdre les eleccions municipals davant de Xavier Trias (CiU).

Martí ha estat el primer dirigent a anunciar la intenció de presentar-se a les primàries de les quals ha de sortir escollit el candidat socialista per Barcelona en les municipals de maig de 2015.