La darrera hora de votacions ha estat una de les menys concorregudes de les eleccions al Parlament de Catalunya. El govern de la Generalitat havia recomanat que entre les 19 i les 20 h només acudissin als col·legis electorals a votar les persones positives per coronavirus, els contactes estrets i els que tinguessin símptomes compatibles amb la covid-19. En total, es calcula que són prop de 80.000 votants. En molts punts de votació com l’Auditori del Camp Nou, els mercats de l’Abaceria i el d’Hostafrancs o l’Estació del Nord, els votants covid han estat molts pocs i han exercit el seu dret a vot amb comptagotes.

Confusió amb l’ús dels EPI

Just quan faltaven pocs minuts per les vuit del vespre, els membres de les meses han reforçat les mesures de protecció que duien al damunt per rebre les persones positives, aïllades o amb símptomes. Tots ells han utilitzat uns equips de protecció individual que constaven de mascaretes, ulleres, bates, guants i pantalles facials per tal d’evitar contagis.

Alguns membres de les meses han explicat a betevé que les instruccions d’utilització dels equips de protecció individual o les formacions que han rebut no han estat prou clares o han estat insuficients i això ha generat alguns dubtes de com fer servir amb els EPI. De fet, alguns membres han decidit no fer servir els equips de protecció i d’altres han optat per no utilitzar les pantalles facials perquè dificultaven molt la visió.

Sense talles per a tothom

Una de les queixes que s’ha pogut veure a les xarxes socials sobre aquests EPI ha estat la de l’Anna. Aquesta noia ha estat primera vocal a una de les meses electorals de Girona i ha denunciat que les granotes són d’una mida “estàndard” i que els guants són de la talla M. Explica que, davant la previsió que no fossin de la seva talla, havia portat una bata homologada, però que el personal de l’ajuntament li ha dit que s’allunyi “i deixi fer als companys de mesa”. L’Anna explica que s’ha sentit extigmatitzada i que no s’ha pogut protegir “tot i estar obligada” a formar part de la mesa.

Els EPI utilitzats, en un contenidor especial

Tan bon punt s’han acabat les votacions i han tancat els col·legis electorals, els components de les meses s’han tret els EPI amb precaució i els han llençat en unes bosses d’escombraries que s’han dipositat en uns contenidors especials que garanteixen que els equips de protecció no entren en contacte amb ningú.