JORDI PORTABELLA, president del Grup Municipal d'UxB "Cada vegada hi ha més llocs on per entrar has de pagar a la ciutat de Barcelona, nosaltres creiem que el que hauria de fer el govern és reclamar la propietat del castell de Montjuïc que continua sent del govern central" JORDI MARTÍ, president del Grup Municipal del PSC "Si varem aconseguir treure-li el caràcter militar quan va passar a gestionar-se per la ciutat ara li treiem el caràcter civil i ciutadà." RICARD GOMÀ, president del Grup Municipal d'ICV-EUiA "Situa el castell de Montjuïc en la perspectiva de la parctematització de la ciutat, del turisme i de la privatització. En definitiva, pagar una entrada perquè un grapat de turistes puguin tenir bones vistes sobre la ciutat de Barcelona."

El president del Grup Municipal d’Unitat per Barcelona ha estat el primer en criticar la nova mesura del govern de fer pagar entrada per visitar el Castell de Montjuïc. Ho ha fet aquest dimecres al matí en una entrevista a BTV on ha dit que el que cal és “reclamar la propietat al Castell de Montjuïc que continua sent del govern central” i no pas convertir-ho en un espai de pagament.

El president del Grup Municipal socialista, Jordi Martí, ha lamentat que l’Ajuntament “es carregui un equipament que ja estava al servei de la ciutat”. De fet, Martí ha recordat que “va costar molt aconseguir treure el caràcter militar al castell, i ara li treiem també el caràcter civil i ciutadà.” Tot i així ha celebrat que el govern municipal hagi decidit obrir gratuïtament l’espai els diumenges a la tarda i el primer diumenge de mes durant tot el dia.

De la seva banda el president del Grup Municipal d’ICV-EUiA, Ricard Gomà, considera que aquesta mesura es tracta “d’un procés de privatització i banalització del castell”. Una dinàmica, ha dit Gomà, que “no és nova”, i que respon al fet que “Trias posa Barcelona en venda”. El president dels ecosocialistes ha afegit que la proposta del govern està a les antípodes del que defensa el grup, que és “un castell públic, obert a la ciutadania, i que continuït sent un espai de pau de memòria.”