JORDI PORTABELLA, president del Grup Municipal d'ERC+Dcat+Rcat "Crec que hi ha marge per parlar-ne. Però clar, nosaltres creiem que el 9 de novembre votarem. Per tant, hauríem de saber, si més no, què és el que hem de fer. Una altra cosa és el temps que es tarda en implementar-ho, però nosaltres hauríem de tenir clar quin és el full de ruta de la ciutat."

“Estem en converses, hi ha marge de negociació”, ha destacat Portabella, que ha reconegut que les posicions encara no són definitives. Tot i així, s’ha mostrat convençut que el 9 de novembre hi haurà consulta sobiranista, i per això ha reclamat celeritat en les decisions. “Hem de tenir clar el full de ruta de la ciutat”. Portabella va anunciar la petició per crear el consell assessor per a la transició de Barcelona a capital d’estat en una conferència al CCCB a mitjan febrer. El líder independentista ha defensat aquest consell local respecte al que va crear el govern català perquè, segons Portabella, abordarà temes estrictament municipals, com ara reclamar a l’Estat la cessió d’edificis com el del Banc d’Espanya, Correus o d’altres de tancats. Portabella ha admès que buscarà també el suport d’altres formacions perquè optin per l’abstenció, en al·lusió al PSC.

“Actitud marginal” a la duana del Port

També en el ple d’aquest divendres, la coalició independentista farà un prec directe a l’alcalde en què li reclama que demani al govern de l’Estat mesures perquè la duana del Port de Barcelona “actuï amb la mateixa diligència que la resta de duanes de ports de l’estat espanyol”. Portabella considera que hi ha una “actitud marginal” cap al Port de Barcelona i ha denunciat que la mitjana d’espera dels productes per passar la duana triplica la de la resta de ports. “Es tracta d’un endarreriment descarat, amb un impacte econòmic molt gran”, ha dit.